dilluns, 30 de novembre del 2009

avandó del blog!




Una setmaneta sense poder passar-me per casa ha contribuït en l'aparcament del blog.



Recordo haver fet un petit comentari de la visita del dimarts, vaig decidir saltar-me el dilluns ja que les conferències  van poder amb nosaltres! Xavi, vaig agafar apunts, ja faré una entradeta en un altre moment!



Dimecres!!! 



Vam anar a visitar l'ateneu  de St. Roc


Només al entrar, vam passar al "pati", un lloc destinat a un munt d'activitats! Des de projectar-hi pel·lícules, fer dinars (paelles), treuen tota mena de joguines i serveix de ludoteca, també hi fan xanques, com una sala de jocs al aire lliure.


Disposaven d'una sala d'ordinadors, on feien cursos d'informàtica per a la gent gran, on els nens podien anar a fer els deures...


Cada sala té destinat un color. Intentaven que cada sala fos del color que li havien posat, introduint-hi tots els objectes d'aquell color.


Hi havia la sala vermella, la rosa, la taronja, la verda la groga, la lila, sala de fang, sala de música, insonoritzada i amb instruments de percussió. Una sala de racons, que és la que més ens va impressionar. Armaris amb un munt de joguines, aquestes totes eren donacions.


No recordo ven bé què es feia a cada sala, sé que la vermella era una sala de formació,  a la rosa hi havia material materno-infantil.


Al pati, tenien un magatzem amb patinets, un munt de patins de línia organitzats per talles... 


Arrambats a una paret hi havia cubells pel reciclatge. Això sí, l'ateneu de St. Roc era un centre on hi predominava l'ordre i el reciclatge.


Al ateneu tenien muntat un petit teatre, un escenari on hi feien representacions. A la mateixa sala on hi ha el teatre era una aula oberta, amb un programa de 5 a 8, i a les 5 donaven de berenar.
Al final del programa venien les dutxes, per a aquelles persones que tenien difícil accés a aigua calenta o simplement per temes d'higiene.
A la sala central, la més gran que era on hi havia l'escenari, hi havia una exposició d’arpilleres, imitant a les de Xile, fetes per dones desaparegudes, que les feien a partir de retalls de roba de desapareguts, i evocaven el dolor k duien dins. Les arpilleres de l'ateneu van ser exportades a Anglaterra per motiu d'exposició.


1 comentari:

  1. No he dit que tota la gent que treballa a l'ateneu ho fa voluntàriament, entre “talleristes” i jubilats. Només hi han 8 persones contractades, i entre tots els voluntaris són 420, estudiants que venen a els hores dels berenars, a les dutxes... Aquests serveis per això només són diürns, a la nit es manté totalment fora de servei.

    ResponElimina