dilluns, 21 de desembre del 2009

les famoses lectures en veu alta

Aquesta activitat l'he trobat molt interessant ja que cada dia del seminari hem gaudit de la lectura en veu alta d'algun company o companya i  hem pogut  aprendre moltes coses, tan de l’expressió verbal, com de la no verbal.
Posada a explicar-ho ressalto els "vale" i "bueno" d'en Raúl, tot i que ho va fer molt bé i es notava que ho duia preparat perquè ens vam fixar en el tema de les pauses, entonacions  i la velocitat adequada. Una altra cosa a ressaltar va ser la mirada, intentava aixecar el cap de tan en tan per establir connexió amb els oients, crec que es va esforçar molt i per això li va quedar tan bé.
 La lectura d'en Guillem, recordo que aixecava el cap de tan en tan per establir comunicació amb la mirada, estava una mica nerviós i això li provocava  una petita tremolor de la veu, la  puntuació va ser una mica plana, i  hi havia casos de ultracorrecció.
La Judit va deixar els nervis fora el seminari, vull dir que no es va passar amb la velocitat, potser una mica, ens va fer una bona entonació, una mica de sonorització de la "r" però la resta molt bé! Intentava aixecar el cap de tan en tant i va saber marcar el punt i final!
La Vanesa, es va preparar molt bé el text, va saber-lo entonar i bona també la part de la vocalització, vam aprendre a que no cal demanar perdó si ens equivoquem al llegir....
En Dani, portava un  ritme  una mica elevat, per això es va saltar algunes pauses, però tot i la velocitat va saber vocalitzar molt bé i molt bona expressió facial.
En Robert, aixecava la mirada puntualment, però anava una mica ràpid i no va saber marcar el final.
La Laia, era curiós perquè quan llegia no semblava ella, li va canviar el to de veu. Anava també una mica ràpid, però això ens va perjudicar una mica a tots degut als nervis,  tampoc va saber marcar en punt final  , i potser al anar ràpid se'l  va trobar de cop, però tot i la rapidesa va entonar força bé!
Ens vam fixar també ens les posicions en que estàvem asseguts

La meva lectura, jo crec que ho vaig fer bastant bé, van influir els nervis, com en general, per l’accés de velocitat que pot ser degut que al anar ràpid és per poder acabar abans i treure-t’ho de sobre, com abans millor,  no ho vaig poder evitar. Vaig aixecar el cap alguna vegada en concret i també he de dir que la posició no em va ajudar massa, el mateix dia  va llegir en Nacho vam riure  molt amb el “preparats llestos ja!” que comportar una bona estona de rialles, però un cop concentrats i decidits a escoltar-lo vam veure que se l’havia preparat molt bé , ja que vèiem que es saltava fragments perquè els duia triats de casa, va saber marcar el punt i final i en general ho va fer força bé.
En Sergi, l’Aroa i l’Imma van ser dels últims  per tant hi havia més pressió però ho van saber fer molt bé!                                    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada