Puc dir que el que vaig a explicar ara ho considero una entrada enrederida, però ja que estic amb els apunts a la mà,doncs perquè no explicar-los al blog?
Parlaré com he posat de títol, de les habilitats lingüístiques;

1. llegir és un procés actiu, perquè qui llegeix ha de construir el significat del text. Quan llegim, el significat que té l’escrit NO és una rèplica del significat que l’autor hi ha volgut donar sinó que és una construcció pròpia de cada un.
2. llegir és aconseguir un objectiu, o molts i de variats, sempre que llegim per algun objecte o finalitat, l’objectiu ens guia en la lectura, i ens determina la lectura, és a dir, quin tipus de lectura és, si és una novel·la, etc.
3. Llegir és un procés d’interacció entre el text i el lector. El lector ha de relacionar el text amb el que sap, i amés a més el text l’ha d’ajudar a construir una idea amb els coneixements previs.
4. Llegir és un procés de predicació i inferència. L’habilitat de comprendre algun aspecte del text a partir d’un significat de la resta = context.
Quan llegim fem unes hipòtesis sobre el significat del text que llegim i a més a més mentre que anem llegint verifiquem o refutem les hipòtesis.
PARLAR: Expressar el nostre pensament a través del llenguatge articulat de forma coherent, clara i amb correcció i adequació a la situació comunicativa.

Escoltar demana un paper actiu, participatiu, tenir respecte per l’emissor i les seves idees, ser objectiu per intentar entendre què ens diu l’altre i ser un bon oient, que un bon oient sap descobrir les idees principals del missatge que li arriba (orador), també sap reaccionar a aquest missatge i parlar quan acaba l’orador.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada